Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése – TOP-4.1.1-15-2016-00046

 

Sajtóközlemény

Sikeresen befejeződött az egészségügyi alapellátás fejlesztése Múcsonyban

2018 / 12 / 14

Mucsony Nagyközség Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a  Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” című felhívásra. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A 59 972 253 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg az egészségügyi alapellátás fejlesztése.

A Széchenyi 2020 program keretében a TOP-4.1.1-15-2016-00046 kódszámú projektnek köszönhetően megvalósult az egészségügyi alapellátás fejlesztése, a háziorvosi és házi gyermekorvosi rendelőnek, fogorvosi rendelőnek, védőnői tanácsadónak, alapellátáshoz kapcsolódó háziorvosi, házi gyermekorvosi ügyeleti ellátásnak helyt adó épület felújítása.

A projekt keretében sor került új eszközök beszerzésére, egészségfejlesztési feladatok ellátására, megelőző ellátások nyújtására alkalmas multifunkcionális helyiség kialakítása. Megvalósult a szükséges parkoló-férőhelyek és akadálymentes parkoló-férőhelyek létesítése, valamint a projektarányos akadálymentesítés is.

A sikeresen megvalósított projekt lehetővé tette a korszerű egészségügyi szolgáltatások elérhetőségét a településeken élők számára a meglévő intézmény minőségi fejlesztésével. Hosszabb távon hozzájárul a családi terhek csökkentéséhez, és a foglalkoztatottsági szint növeléséhez.

A projekt címe:   Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése Múcsonyban
A  projekt azonosítószáma: TOP-4.1.1-15-2016-00046
A  projekt összköltsége:      59 972 253 Ft
A  támogatás mértéke:        100%

A projektről bővebb információt a www.mucsony.hu oldalon olvashatnak.

A projekt megvalósítását az edelényi székhelyű KBTF Közép-Borsodi Területfejlesztési Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság csapata koordinálta.

További információ kérhető:

Viszlai Viktor polgármester

E-mail: hivatal@mucsony.hu

KÉPEKBEN:

Az  Egészségház átadása:   Kattints ide

Képek a beruházás állapotáról (100%-os készültség):   Kattints ide

Képek a beruházás állapotáról (75%-os készültség):   Kattints ide

Képek a beruházás állapotáról (50%-os készültség):   Kattints ide

Képek a beruházás állapotáról (25%-os készültség):   Kattints ide

 

 

Az épület fejújítása az energiahatékonyságra vonatkozó előírások figyelembevételével történik: a külső homlokzat hőszigetelést kap, a régi ajtók és ablakok helyett modern, hőszigetelt nyílászárók kerülnek beépítésre. A fűtésrendszer modernizálásra kerül, megújuló energiaforrások hasznosítása céljából napkollektorok segítik a meleg víz előállítását. Minden helyiség új festést és burkolatot kap.

Az akadálymentesítést szolgálja a kültéri rámpa elhelyezése, és a beltérben egy lift kialakítása. Az új burkolatok felületkialakítása is segíti a látás- vagy mozgáskorlátozottak tájékozódását, mozgását.

Az egészségügyi és a szociális szolgáltatás minőségi javulását eredményezik a fejlesztés során beszerzendő új eszközök.

Az Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése Mucsonyban projekt (TOP-4.1.1-15-BO1-2016-00046) összköltsége 59.972.262 Ft, a Szociális alapszolgáltatások infrastrukturális fejlesztése Mucsonyban projekt (TOP-4.2.1-16-BO1-2017-00015) összköltsége 79.905.538 Ft. A beruházásra közvetlenül fordítható összeg mindösszesen 113.188.600 Ft. A támogatás további része fedezi a tervezés, műszaki ellenőrzés, tervezői művezetés, eszközbeszerzés, projekt előkészítés és lebonyolítás költségét.

Az építési beruházás kivitelezője a Novient Kft., amely kiválasztására közbeszerzési eljárás keretében történt. A munkaterület átadására 2018. április 20-án került sor. A beruházás befejezése és a megújult épület átadása 2018. október 31-én várható.

Az  épület állapota a beruházást megelőzően:   Kattints ide