KÖZLEMÉNY – Településkép Arculati kézikönyv, Településképi rendelet

A településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvényben és annak végrehajtására vonatkozó a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendeletben, továbbá Mucsony Nagyközség településfejlesztéssel és településrendezéssel összefüggő partnerségi egyeztetés szabályairól szóló önkormányzati rendeletben foglaltak alapján a Képviselő-testület elfogadta Mucsony Nagyközség Településképi Arculati Kézikönyvét (TAK,Kézikönyv), valamint megalkotta Mucsony Nagyközség Településképi Rendeletét (TKR,Rendelet).

A Kézikönyv célja, hogy bemutassa településünk épített és természeti értékeit bízva abban, hogy azok átörökítését így is segíthetjük. A Rendelet többek között szabályozza a helyi építészeti örökség védelmét, továbbá a településképi követelményeket. A településkép-érvényesítési eszközök között bevezetésre került a szakmai konzultáció lehetősége, valamint településképi bejelentési eljárás. A rendelet a település arculatára vonatkozó rendelkezéseket tartalmazza.

Mind a Kézikönyv, mind pedig a Rendelet folyamatos karbantartása érdekében kérem, hogy javaslataikkal segítsék a további munkát.

Mucsony, 2017. december 15.

Viszlai Viktor sk.

polgármester

 

Letölthető dokumentumok:

MUCSONY_TAK_JOVAHAGYOTT.pdf

MUCSONY_TKR_JOVAHAGYOTT.pdf

december 15, 2017

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .