„Kihasználják a pályázatok kínálta lehetőségeket Múcsonyban” – forrás:www.boon.hu

Múcsony – Őszre készül el az egészségház, de rövidesen megújul a polgármesteri hivatal és a művelődési ház épülete is.

Számos infrastrukturális fejlesztés valósul meg azoknak a pályázati forrásoknak köszönhetően, melyeket az elmúlt időszakban nyert el Múcsony. Viszlai Viktor polgármester az operatív programok fontosságára hívta fel a figyelmet, mint mondta, ezek léte kiemelt jelentőségű a kisebb települések számára.

Ez egy hatalmas léptékű fejlesztés Múcsony életében.” 

Viszlai Viktor

– Jelenleg az egészség­házunk felújítása zajlik, ez egy hatalmas léptékű fejlesztés Múcsony életében, hiszen a családsegítő szolgálat, a védőnői szolgálat, fogorvosi és háziorvosi körzetek valamint az orvosi ügyelet működnek benne – mondta a településvezető.

Kívülről, belülről

A beruházásra két pályázaton közel 140 millió forintot nyertek, a munkálatok során kicserélik az egészségház nyílászáróit, megtörténik a hőszigetelés, az akadálymentesítés és kívülről, belülről teljesen felújítják az épületet.

– A projekt befejezési határideje szeptember vége, nagy öröm számunkra, hogy októbertől egy teljesen új létesítmény áll majd a lakosság rendelkezésére – mondta Viszlai Viktor.

Szintén pályázati pénzből, összesen kilencvenkét millió forintos összegből történik meg a jövő év során a polgármesteri hivatal és a Petőfi Sándor Művelődési Ház energetikai felújítása.

Fontos a közösségi élet

Nemcsak beruházások megvalósítására, hanem a közösségi élet, oktatás fejlesztésére is nyert pénzt Múcsony, így harmincmillió forint áll rendelkezésre arra, hogy a művelődési házban négy település óvodásainak és iskolásainak szervezzenek egyebek mellett játszó- és táncházat, valamint fellépési lehetőséget biztosítsanak számukra.

– Egy kistérségi pályázatnak köszönhetően pedig Nagybarcával, Bánhorvátival, Rudolfteleppel, Mályinkával és Tardonával és Vadnával együtt 204 millió forint áll rendelkezésünkre arra, hogy településeinken közösségi programokat, falunapokat, sportrendezvényeket, vagy baba-mama klubokat és egyéb tájékoztató előadásokat szervezzünk – mondta Visz­lai Viktor.

A polgármester hozzátette, jövőre lesz nyolcszáz éves Múcsony, így már idén elkezdtek készülni a kerek évforduló megünneplésére.

ÉM-TÁ

Forrás:   http://www.boon.hu/kihasznaljak-a-palyazatok-kinalta-lehetosegeket-mucsonyban/3963575

augusztus 27, 2018

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .