FELHÍVÁS – szociális célú tüzelőanyag helyi támogatásáról

 

Mucsony Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális célú tüzelőanyag helyi támogatásáról szóló 13/2018.(XI.07.) számú önkormányzati rendeletében rendelkezett a szilárd tüzelőanyag szén vásárlása céljából nyújtott támogatás szabályairól.

2018-ban a Képviselő-testület döntése alapján szén kerül kiosztásra.
A rendelet alapján az önkormányzat a rendelkezésre álló keret mértékéig (szén legfeljebb 10 q mennyiségig) a rászoruló személyeket, vissza nem térítendő természetbeni támogatásban részesíti.

Szilárd tűzelőanyag támogatásban az a személy részesíthető:

• akinek háztartásában az egy főre eső havi nettó jövedelem a nyugdíjminimum 150 % -át /42.750,-Ft/ egyedül élő esetén 200 %-át /57.000,-Ft/ nem haladja meg, és

• vagyona a háztartás tagjai egyikének sincs és a szilárd tűzelőanyag beszerzéséről más módon gondoskodni nem tud.

Szilárd tüzelőanyag támogatás ugyanazon ingatlanra csak egy jogosultnak állapítható meg, legfeljebb 10 q mennyiségig, kizárólag természetbeni ellátás formájában, függetlenül a lakásban élő személyek és a háztartások számától.

Amennyiben egy ingatlanról több kérelem érkezik, az elbírálás a kérelem beérkezésének sorrendjében történik. Kétség esetén helyszíni szemle megtartása szükséges a döntés előkészítése során.

Nem jogosult szilárd tüzelőanyag támogatásra az a személy, azon ingatlan vonatkozásában, mely szilárd tüzelőanyaggal egyáltalán nem fűthető, vagy üresen áll.

A kérelmet a települési támogatás iránti kérelem benyújtásához szükséges formanyomtatványon lehet benyújtani. A formanyomtatvány a www.mucsony.hu honlapon letölthető, illetve a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán beszerezhető.

A kérelemhez szükséges csatolni a háztartás minden tagjára vonatkozóan a jövedelemigazolásokat.
A B.A.Z. Megyei Kormányhivatal Kazincbarcikai Járási Hivatal által folyósított összegek igazolására a folyósító szerv által kiállított igazolás fogadható el.

A megállapított szilárd tüzelőanyag kiszállításáról az önkormányzat gondoskodik.

A kérelem benyújtásának határideje: 2018. december 07.
A kérelmekről a Szociális és Oktatási Bizottság dönt.

A letölhető kérelem (pdf) :

kerelem-tuzeloanyag.pdf

Múcsony, 2018. november 08.

Urrné Gál Emese
  jegyző sk.

november 8, 2018

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .