Vészhelyzeti intézkedések Mucsonyban

 

1. Az önkormányzati fenntartású Játékvár óvodában rendkívüli szünetet rendelünk el, az óvoda csak ügyeleti rendszerben működik. A rizikófaktor nélküli alkalmazottak dolgoznak, telefonon ügyeletet tartanak és a szülők által igényelt napi egyszeri meleg étkeztetést az óvoda melegítő konyha bejárati ajtajánál kiosztják /12.00-13.00-ig/. Az épületben csak az intézmény dolgozói léphetnek és tartózkodhatnak.

2. Az iskolai ebédlőben történő étkeztetést beszüntetjük. Az ebédek elszállítása tiszta, fertőtlenített ételhordóban történhet vagy egyszerhasználatos edényben kerül kiosztásra a konyha épületéből /12.00-13.00-ig/

3. Több napra való konzervet szerzünk be, ugyanis előállhat az a helyzet, hogy a konyhai dolgozók egészségének védelme érdekében csak konzerveket tudunk biztosítani.

4. Mivel legveszélyeztetettebb korosztály az időskorúak, az ő településen belüli mozgásukat a minimálisra kell csökkenteni. A gyógyszerfelírás telefonon keresztül, a gyógyszerek kiváltása recept nélkül, TAJ szám alapján történik a patikában. Orvosi rendelőbe is csak különösen indokolt esetben, életveszély esetén menjenek!

5. A 70. életévüket betöltött lakosok- akiknek hozzátartozójuk nincs és vállalják, hogy lakóhelyüket nem hagyják el-, bejelenthetik telefonon a Hivatalba ezt a tényt. (Tel: 48/403-078) A mindennapi alapszükségletek biztosítását segítik az Önkormányzat munkatársai. /Pl.: bevásárlás, recept kiváltása /

6. Nyomatékosan felhívjuk a figyelmet arra, hogy a szociális étkeztetésben résztvevők a Konyhára se hozzák, vagy vigyék az ételhordót – számukra biztosítjuk a házhozszállítást!

7.A helyi gyermekszállítást beszüntetjük!

8.Intézményeinkben a hivatalban a személyes ügyfélfogadást beszüntetjük / kivéve haláleset anyakönyvezése ügyében előzetes telefonos egyeztetést követően fogadjuk az ügyfeleket/, az ügyintézőkkel a kapcsolatot telefonon, interneten, vagy levél formájában tarthatják. Ahol lehetőség van, az otthoni munkavégzést preferáljuk.

9. Elrendeljük a Petőfi Sándor Művelődési Ház és a Hunyadi János Művelődési Ház bezárását, a játszóterek és szabadtéri fitnesspark használatát megtiltjuk!!

10. Az önkormányzati rendezvényeket lemondtuk, újak szervezésére nincs lehetőség.

11.Elrendeljük a helyi piac bezárását, az ott történő árusítást megtiltjuk!

12.Az önkormányzati varroda szájmaszkok gyártására áll át.

13.Elrendeljük, hogy a közmunkások közül az iskolás, óvodás gyereket nevelők maradjanak otthon, csak azok kerüljenek berendelésre, akiknek a munkája a mindennapi működéshez nélkülözhetetlen.

14.Felhívjuk a lakosság figyelmét arra, hogy
• idegeneket lehetőleg ne fogadjanak településünkön,
• tartsák be a higiéniás szabályokat,
• házalókat ne engedjenek lakásukba,
• rendszeresen fertőtlenítsék, takarítsák lakásukat,
• általánosságban, főleg idősekkel kerüljék a kézfogást, puszit, stb.,
• sűrűn, bő szappanos vízzel mossanak kezet, vagy kézfertőtlenítsenek naponta többször, lehetőleg zsebkendőbe köhögjenek majd azt dobják el, kerüljék a kontaktust a köhögő emberekkel,
• orvosi rendelőbe csak az menjen, akinek mindenképpen szükséges, gyógyszereiket 3 hónapra kérjék a rendelőben megíratni. Az idős, beteg ember ne személyesen menjen el a receptjeiért illetve a gyógyszerért,
• óvodás, iskolás gyerekek felügyeletét ne a nagyszülők végezzék,
• AKI CSAK TEHETI, MARADJON OTTHON!

A rendelkezések visszavonásig érvényesek!!!
Nyomatékosan felhívjuk a külföldről haza érkezők és családtagjaik figyelmét arra, hogy maradjanak a lakásukban!

Ismételten tájékoztatunk mindenkit, hogy a koronavírusnak nincs ellenszere! Egy dolgot tudunk tenni, kellő időben a megelőzést kell komolyan vennünk – ezzel életeket menthetünk meg!! Vegyék Önök is komolyan a leírtakat! Érezzünk saját magunk, egymás és idős szüleink, nagyszüleink iránt felelősséget!

Kérem fokozottan figyeljük a központi iránymutatásokat, a hiteles kormányzati forrásokat, figyeljünk egymásra, tartsuk be a higiénés szabályokat, működjünk együtt, segítsük embertársainkat. Egyúttal kérünk mindenkit, hogy a pánikkeltő információkat fenntartásokkal kezelje! Jó egészséget kívánunk!
Zöld szám: 06/80-277-455

Mucsony, 2020. március 17.

Múcsony Nagyközség Önkormányzat

március 17, 2020

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .