Védjük az időseket!

 

A 46/2020-as kormányrendelet értelmében a koronavírus-veszély miatt kialakult helyzetben a házi segítségnyújtásban NEM részesülő 70 éven felüliek ellátása az önkormányzatok feladata.

Ennek értelmében Múcsony Nagyközség Önkormányzat a következő döntést hozta:

  • a rászoruló idősek (70 éven felüli, hozzátartozóval nem rendelkező vagy távol élő hozzátartozó esetén ) hívják az Önkormányzat telefonszámát   (48/403-078), amely Hétfőtől- csütörtökig 7.30-16.00 között illetve pénteken 7.30-13.00 között hívható.
  • Az Önkormányzat munkatársai a telefonos regisztrációt követően kimennek a segítséget igénylőkhöz vagy telefonos visszahívást követően egy nyilatkozatot vesznek fel arról, hogy pontosan mire van szüksége ( pl: élelem, gyógyszer, csekk befizetés), van- e esetleg valamilyen ételallergiájuk, betegségük. Nyilatkoztatják őket arról is, hogy az ellátás ellenértékének megfizetését vállalják. Az ellátás lemondását szintén az önkormányzatnál kell jelezni.

A segítségnyújtás kétféle módon valósulhat meg:

  1. Napi egyszeri étkezés biztosításával (ebéd, 850.- Ft/adag/nap). Ebben az esetben a Múcsonyi Önkormányzat házhoz szállítja ki az ételt és közvetlenül az igénylőnek számlázza ki az ellátást.
  2. Heti egy alkalommal a rászoruló az Önkormányzat segítségét kérheti az alapvető élelmiszerek, gyógyszerek bevásárlásához. Fontos itt is megjegyezni, hogy a bevásárlás ellenértékét az ellátás kérőnek kell kifizetnie minden alkalommal a bevásárlás előtt.

Az Önkormányzat dolgozóinak beazonosíthatósága érdekében az alábbi intézkedések kerülnek bevezetésre:

  1. – Az ellátást igénybe vevőt minden esetben az ellátás előtt közvetlenül telefonon felhívják és jelzik a helyszínre érkezés  várható időpontját.
  2. – A helyszínre érkezést követően Viszlai Viktor polgármester Úr megbízó levelét bemutatják és ezt követően történik az ellátás.

FELHÍVJUK AZ ELLÁTOTTAK FIGYELMÉT, HOGY AKI ILYEN MEGBÍZÓ LEVÉLLEL NEM RENDELKEZIK AZT NE ENGEDJÉK BE A HÁZBA.

Múcsony Nagyközség Önkormányzat mindenkit arra kér, hogy ha tudja, családon belül, ismerősi körben oldják meg a 70 éven felüli családtagok étkeztetését, ellátását, amennyiben erre nincs lehetőség, akkor hívják a Múcsonyi Önkormányzat telefonszámát.

Kérem, fokozottan figyeljünk egymásra, tartsuk be a higiénés szabályokat, óvjuk az időseket, működjünk együtt, segítsünk embertársainknak!

 

  Viszlai Viktor polgármester

március 21, 2020

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .