Fogyatékkal élők és fogyatékkal élő személyt gondozó családoknak is segíteni kíván az önkormányzat

 

Az idősek mellett a koronavírus kiemelt rizikó csoportjait képviselik a fogyatékkal élő személyek, akikről szeretnénk szintén kiemelten gondoskodni, hiszen rájuk nézve is fokozottan súlyos, akár végzetes következményekkel járhat a fertőzés.

A fogyatékkal élők lehetnek azok a személyek, akik szervi fogyatékosságban (mozgás, látás, hallás, beszéd), idegrendszeri fejlődési rendellenességben, halmozott fogyatékosságban vagy ezekhez társuló megbetegedésekben szenvednek. Megóvásuk érdekében szükséges az izoláció és az új körülmények közötti biztonságos életkörülmények biztosítása, melynek értelmében javasolt:

– A fertőzésveszélyt jelentő személyes kapcsolatok minimálisra szorítása.
– A közvetlen érintkezéssel nem járó társas kapcsolatok biztosítása.
–   Az alapvető szükségleteiket kielégítő segítségnyújtás biztosítása, mely jelentheti az élelmezésükről, bevásárlásaikról (élelmiszer és gyógyszer ellátottság, csekk befizetés), valamint a fertőződést megakadályozó higiénés eszközökről történő gondoskodást, higiénés szabályok megismertetését.

Ezúton szeretnénk felhívni Múcsony Nagyközség lakosainak figyelmét arra, hogy amennyiben a környezetükben segítségre szoruló fogyatékos személyről van tudomásuk, jelezzék az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

– Múcsony Nagyközség Önkormányzat

Postacím: 3744 Múcsony, Fő u. 2. , email cím: koronavirus@mucsony.hu                 telefon:           48/403-078

– Mucsony és Társult Települései  Család- és Gyermekjóléti Szolgálat

Postacím: 3744 Múcsony, Bányász út 3. , email cím: csaladsmucsony@freemail.hu telefon: 48/528-204

A fogyatékkal élő lakosaink számára a koronavírusról szóló aktuális és akadálymentes információk a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Nonprofit Kft. honlapján érhetőek el.

 https://www.nfszk.hu/

Múcsony, 2020. március 31.

Együttműködésüket előre is megköszönve, tisztelettel:

 Viszlai Viktor

 polgármester sk.

április 1, 2020

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .