Húsvéti figyelemfelhívás – Dr. Kovács Tamás

 

Kedves betegeink, tisztelt múcsonyi lakosság!

A Húsvéti Ünnepek közeledtével a 4 napos hosszú hétvége kapcsán szeretném a figyelmüket az alábbiakra felhívni! A Magyar Kormány meghosszabbította a kijárási korlátozást, én pedig Múcsony egyik háziorvosaként arra kérek mindenkit, hogy fogadják el, hogy sajnos ez a Húsvét más lesz mint az eddigiek, és mindenki egészségének megőrzése érdekében kérem tartsák be ezeket a korlátozásokat! Tudom, hogy ez nehéz, sokan az elmúlt pár hétben a bezártság miatt el is fáradtak, ráadásul itt a jó idő, de sajnos a koronavírus egyre inkább közeledik megyénkhez is, és amennyiben nem tartják be a korlátozásokat, nagy a kockázata annak, hogy tömeges fertőzések alakulnak ki. A járvány továbbra is az idősekre, illetve a krónikus betegségekben szenvedőkre a legveszélyesebb, de sajnos a fiatalabbak sem dőlhetnek hátra. Kérem, hogy az idős hozzátartozókat továbbra se látogassák, a kapcsolatot interneten vagy telefonon tartsák, céltalanul senki ne mászkáljon, és főként ne csoportosuljon, a piknikezést halasszák el későbbre, és a korábban leírtaknak megfelelően szellőztessenek sokat, mossanak sűrűn kezet bő szappanos vízzel, ha mégis ki kell mozdulniuk, lehetőleg viseljenek maszkot, és tartsák egymástól a 2 méteres távolságot! Arra kérném azokat akik Budapesten élnek, és hazalátogatnának Múcsonyba rokonokhoz, azt most halasszák el, mert Budapest már gócpont, ahol a legtöbb igazolt koronavírussal fertőzött beteget tartják nyilván.

A hosszú hétvége alatt a rendelők zárva tartanak, akinek sürgős problémája van a központi ügyelethez fordulhat, vagy súlyos esetben hívják a mentőket a 112, vagy 104-es számon!

Mindenkinek kitartást kívánok ebben a nehéz helyzetben, áldott Húsvéti Ünnepeket és jó egészséget kívánok, vigyázzunk egymásra!

2020.04.09.   

Dr. Kovács Tamás

április 9, 2020

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .