Húsvéti tájékoztató – Viszlai Viktor polgármester

 

Tisztelt Mucsonyi Lakosok!

A koronavírus járvány elleni védekezési időszakban megjelent a kormány 95/2020 számú rendelete a kijárási korlátozás -visszavonásig történő-meghosszabbításáról.

Mucsonyban nincs szükség a jelenleginél szigorúbb szabályok meghozatalára, de nyomatékosan kérem a helyi lakosokat, hogy a kijárási korlátozásról szóló 71/2020 kormányrendeletben foglaltakat, valamint az önkormányzat által megállapított vészhelyzeti intézkedéseket Mucsonyban /megtalálható a www.mucsony.hu honlapon/ tartsák be az ünnepek alatt!

Az elrendelt korlátozások mindannyiunk egészségét védik, bár nem tudják megakadályozni a vírus terjedését, de erőteljesen lassíthatják azt.

A legfertőzöttebb terület az országban Budapest és környéke. Kérem, hogy a húsvéti időszakban senki nem fogadjon látogatót innen és ne menjen oda. Oldjuk meg mindannyian az ünnepi kapcsolattartást online vagy telefonon. Kérem, hogy az ünnepi rokonlátogatásokat, locsolkodást is halassza mindenki jövőre.

A koronavírus ellen senki nem védett -a fiatalok sem-, ezért mindenki felelősségteljes viselkedésére hívom fel a figyelmet.

Szeretnénk példát mutatni és segíteni a mucsonyiaknak, ezért a polgármester, jegyző, alpolgármester, képviselő-testület tagjai és a szociális bizottság külsős tagja 3 havi munkájával kapcsolatos juttatásáról mondott le /költségtérítés és tiszteletdíj/ azért, hogy minden települési ingatlan tulajdonosnak ajándékba adjunk a védekezéshez használható textil maszkot, védőkesztyűt és fertőtlenítőszereket. A beszerzés elkezdődött és 1-2 héten belül a felajánlók házhoz viszik minden ingatlantulajdonos részére a jószándékkal felajánlott csomagot.

Végezetül kérek mindenkit, hogy fokozottan figyeljünk egymásra, tartsuk be az új szabályokat és óvjuk meg egymást a fertőzéstől.

Áldott húsvéti ünnepet kívánok:

Viszlai Viktor polgármester

április 10, 2020

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .