Felhívás – szilárd tüzelőanyag támogatás

 

 

Múcsony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális célú tüzelőanyag helyi támogatásáról szóló 11/2020.(X.15.) számú önkormányzati rendeletében rendelkezett a szilárd tüzelőanyag szén vásárlása céljából nyújtott támogatás szabályairól.

2020-ban a Képviselő-testület döntése alapján szén kerül kiosztásra.

A rendelet alapján az önkormányzat a rendelkezésre álló keret mértékéig (szén legfeljebb 10 q mennyiségig) a rászoruló személyeket, vissza nem térítendő  természetbeni támogatásban részesíti.

Szilárd tüzelőanyag támogatásban az a személy részesíthető:

  • akinek háztartásában az egy főre eső havi nettó jövedelem a nyugdíjminimum 150 % -át /42.750,-Ft/ egyedül élő esetén 200 %-át /57.000,-Ft/ nem haladja meg, és
  • vagyona a háztartás tagjai egyikének sincs és a szilárd tüzelőanyag beszerzéséről más módon gondoskodni nem tud.

Szilárd tüzelőanyag támogatás ugyanazon ingatlanra csak egy jogosultnak állapítható meg,  legfeljebb 10 q mennyiségig, kizárólag természetbeni ellátás formájában, függetlenül a lakásban élő személyek és a háztartások számától. Amennyiben egy ingatlanról több kérelem érkezik, az elbírálás a kérelem beérkezésének sorrendjében történik. Kétség esetén helyszíni szemle megtartása szükséges a döntés előkészítése során.

Nem jogosult szilárd tüzelőanyag támogatásra az a személy, azon ingatlan vonatkozásában, mely szilárd tüzelőanyaggal egyáltalán nem fűthető, vagy üresen áll.

A kérelmet a települési támogatás iránti kérelem benyújtásához szükséges formanyomtatványon lehet benyújtani. A formanyomtatvány a http://www.mucsony.hu/nyomtatvanyok  linken letölthető (Szociális – Rendkívüli települési támogatás kérelem), illetve a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán beszerezhető.

A kérelemhez szükséges csatolni a háztartás minden tagjára vonatkozóan a jövedelemigazolásokat.

A B.A.Z. Megyei Kormányhivatal Kazincbarcikai Járási Hivatal által folyósított összegek igazolására a folyósító szerv által kiállított igazolás fogadható el.

A megállapított szilárd tüzelőanyag kiszállításáról az önkormányzat gondoskodik.

A kérelem benyújtásának határideje: 2020. november 30.

A kérelmekről a Szociális és Oktatási Bizottság dönt.

 

Múcsony, 2020. október 19.

 

Urrné Gál Emese jegyző sk.

 

 

október 19, 2020

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .